Kom op de koffie en ontdek wat onze persoonlijke dienstverlening voor uw organisatie kan betekenen

Wij willen ons graag persoonlijk aan u voorstellen,
en met u van gedachten wisselen over logistieke concepten.

 

Bel 088 8760 220 of mail naar info@alcotrans.nl

Wat ons betreft bent u always on time

Groen, Groener, Groenst

 

Alcotrans vermindert de CO2 uitstoot

We analyseren en verbeteren continue het logistieke proces vanuit milieu perspectief en hebben een zeer vooruitstrevend IT-systeem die verladers helpt de uitstoot van schadelijke stoffen terug te brengen. Met onze kennis en logistieke concepten kunnen we samen de Co2 uitstoot terug dringen.

 

Vervoer over water en spoor is minder belastend voor het milieu

 

Met slimme concepten zorgen we ervoor dat we het aandeel containers dat over de weg vervoerd wordt sterk reduceren door optimale verbindingen per water en/of spoor.

 

Onze lichters vervoeren ladingen die gelijk staat aan 200 tot 300 vrachtauto’s die containers vervoeren. Onze treinen rijden een lading die gelijk staan aan 50 tot 60 vrachtauto’s die containers vervoeren.

 

 

Digitaal en verantwoord werken

 

Binnen Alcotrans streven we een paperless en duurzame werkplek na. Zo wordt het grootste deel van onze processen online uitgevoerd en gaan we bewust om met energieverbuik.

Met ons strak georganiseerd en planbare netwerk heeft u meer inzicht en grip op uw planning

Planbare dienstverlening

Klanten

Uw wens staat altijd centraal en vormt het uitgangspunt van onze motivatie.

Transparant

We creëren een duidelijke en transparante keten door continu informatie uit te wisselen met alle betrokken partijen.

Track & Trace

Er is informatie beschikbaar over alle schakels in de keten via een pullconcept.

Slim vervoer

Alcotrans staat voor de meest gunstige manier van vervoeren door de mix van barge, trein & truck. Hierbij staat het reduceren van de kosten en CO2 uitstoot voorop.

Realistische planning

Alle transporten worden ingepland waarbij altijd rekening wordt gehouden met de parameters beschikbaarheid <==> Closing.

Continue verbetering

We meten continue op KPI’s, cijfers en eventuele afwijkingen zodat onze processen en dienstverlening steeds beter wordt.

Alcotrans steunt diverse goede doelen en is initiator van: Van Harte

Naast onze dagelijkse werkzaamheden vinden wij het als onderneming belangrijk om iets te doen voor onze maatschappij waar we met z’n allen in werken en leven. Door middel van gezamenlijke projecten motiveren wij onze medewerkers tot vrijwillige sociale betrokkenheid.

 

Hierbij gaat onze voorkeur uit naar projecten uit de regio. Dit loopt uiteen van het opknappen van speelplaatsen tot sponsoring sportclubs tot financiële steun voor goede doelen. Wij kiezen gezamenlijk ons volgende project uit dan is het draagvlak en de betrokkenheid het grootst.

 

Lees meer

Vrijdag 24 Oktober 2014

Containersector Rotterdam groeit fors

De containeroverslag in de haven van Rotterdam is in de eerste negen maanden van het jaar met 4% gegroeid tot 95,8 miljoen ton. Dit heeft Havenbedrijf Rotterdam vrijdagochtend bekendgemaakt. In aantal twintigvoeters, ofwel teu, groeide de overslag met iets meer dan 4% tot 9,2 miljoen teu. In de periode maart-september was de groei volgens het Havenbedrijf gemiddeld zelfs 6%. President-directeur Allard Castelein stelt dat die cijfers duidelijk maken ‘dat de nieuwe terminals op Maasvlakte 2 hard nodig zijn om verder te groeien’.  Bron : NTZaterdag 11 Oktober 2014

De container is de uitvinding van de eeuw

Ja, de container is uitvinding van de eeuw De container heeft meer voor de groei van de wereldhandel gedaan dan alle handelsakkoorden in de afgelopen 50 jaar. De uitvinding van de eeuw, schrijft Bart Kuipers.   Bron NRC Handelsblad     

Woensdag 22 Oktober 2014

Wederom forse groei voor Antwerpen

De haven van Antwerpen stevent af op een nieuw overslagrecord. In de eerste negen maanden groeide de hoeveelheid verwerkte lading met 3,7% tot 148,3 miljoen ton. Dit heeft het Gemeentelijk Havenbedrijf van Antwerpen woensdag bekendgemaakt. Vorig jaar boekte de haven al een record van bijna 191 miljoen ton. De containeroverslag in tonnen steeg in de eerste negen maanden met 6% tot 81,1 miljoen ton en in eenheden met 5% tot 6,7 miljoen teu. De havenbeheerder gaat er van uit dat de groei in deze sector volgend jaar versterkt doorzet dankzij de start van 2M-alliantie van Maersk en MSC, die een fors accent op de Scheldehaven legt. Bron: NTDonderdag 9 Oktober 2014

Meer containers per binnenschip vervoerd in Duitsland

In de eerste helft van dit jaar zijn over de Duitse binnenwateren 7,3% meer containers vervoerd dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het ging om 1,2 miljoen teu aan containers, zo blijkt uit cijfers van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek.  Bron: NT